Hengelo e.o.
bekijk online
Flash Digitalis

Leden voor Leden

Wij hebben een nieuwe rubriek op onze website gemaakt waarbij onze leden een berichtje kunnen plaatsen over b.v. een leuke tuin die zij hebben bezocht. Stuur uw mail naar onze webmaster en hij zal ervoor zorgen dat uw bericht wordt geplaatst binnen deze rubriek. Eén van onze leden heeft het spits al afgebeten zie zijn verhaal.

Groei & Bloei OpentuinTV weer van start!

Hoewel er al een flink aantal afdelingen open tuinen heeft dit jaar, zijn we nog niet helemaal terug bij het 'oude normaal'. Daarom gaan we door met online Groei & Bloei OpentuinTV! We laten mooie, gezellige en bijzondere tuinen van Groei & Bloeiers zien. Kijk en geniet met ons mee.

We starten dit keer met de tuin van Marianne de Gier in Maarssen. Een tuin van een echte plantenliefhebber; vol met planten en een nog vollere kas waar Marianne helemaal losgaat met zaaien en stekken! Telkens als er een nieuwe film online staat vind je die op de Groei & Bloei OpentuinTV pagina. Houd ook onze socials in de gaten, want ook daar komen de nieuwste films voorbij!

Open Tuinendagen

Ja, ze gaan door: de landelijke open tuinendagen! En ook Tuin Beckelo doet weer mee dit jaar. Op 20 juni aanstaande. Net als vorig jaar hebben we buiten een route uitgezet.

Op een perceel van 2400 m2 zijn we 9 jaar geleden stukje voor stukje begonnen met het aanleggen van een tuin. Van een weide met brandnetels hebben we een siergrassentuin gemaakt. Verder hebben we borders op kleur: rood-wit, blauw-wit, blauw-geel-oranje, overwegend rood en vorig jaar een geel-witte border aangelegd. Hoe verder het seizoen hoe meer er bloeit. De entree is gratis, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld. We zijn op 20 juni geopend van van 10.00 tot 17.00 uur. Verdere open dagen dit jaar zijn 25 juli, 22 augustus, 19 september en 17 oktober.Tuin Beckelo bevindt zich aan de Beckumerstraat 460. In verband met het krappe parkeren aan de openbare weg verzoeken we je om met de fiets te komen.

Graag tot dan!
Lambertus Hoogeveen en Elly Roelvink

Zadenbieb Twente

Wist je dat je vanaf 17 juni (Goor) en 18 juni (Hengelo) ook bloem- en groentezaadjes kunt ‘lenen’ bij de bibliotheek in Hengelo Stad en Goor? De zadenbieb is gestart!
Honderden zakjes met bloem- en groentezaad staan klaar bij de bieb om thuis door jou geplant te worden.

En als je nou na de bloei ook het zaad van de mooiste bloemen weer terug brengt naar de bibliotheek, dan hebben we volgend jaar ook weer een prachtige collectie bloem- en groentezaden. Doe je ook mee?

De zaai-instructies vind je op www.zadenbiebtwente.nl

De zadenbieb is een nieuw initiatief bij de bibliotheek Hengelo en Goor en is geschonken door de Natuur- en MilieuRaad van Hengelo, ter ere van hun 25-jarig bestaan in samenwerking met Groei & Bloei Hengelo e.o., Vereniging van volkstuinders Delden, de Groene Loper Hof van Twente en Stadslandbouw Hof van Twente.

Activiteiten Twentse afdelingen:
Almelo: Enschede: Haaksbergen / Berkelland: Oldenzaal