Hengelo e.o.
bekijk online
Flash Digitalis

Het bestuur en de activiteitencommissie stuurt een zomergroet

Het zal voorlopig bij een groet blijven met een digitaal bloemetje. We kunnen elkaar helaas voorlopig niet ontmoeten op een georganiseerde avond van Groei & Bloei Hengelo e.o.

Ook het open tuinen weekend van Groei & Bloei gaat voor onze afdeling niet door. Er is besloten door het bestuur en AC dat het open tuinen weekend in Hengelo niet door kan gaan. Het is een georganiseerd evenement en daarvoor zijn er nog teveel regels om het te kunnen organiseren.
Met dank voor degene die zich al aangemeld hadden en het veelal zeer jammer vonden toen het weer afgebeld werd.
Wel zijn er natuurlijk tuinen open die u individueel kunt bezoeken, denk aan Rondje Tuinen Twente. Op meerdere dagen  zijn de tuinen te bezoeken. Zie hiervoor hun website met de openingsdagen.
In Groei & Bloei van juni staan 72 tuinen genoemd die gratis te bezoeken zijn. Ook een aantal in Overijsel. Heel wat adressen voor een leuk uitstapje in de frisse lucht om te genieten en nieuwe ideeën op te doen.

Zodra het weer kan en er weer mogelijkheden zijn voor activiteiten hoort U van ons. We zitten niet stil en hopen zo snel mogelijk weer een lezing te kunnen organiseren. We denken ook aan een avondbezoek aan een tuin in de buurt.

Hebt U zelf ideeën voor een leuke lezing of een activiteit laat het ons weten of kom ons ondersteunen.

Met groet van het Bestuur en de Activiteitencommissie.

Bloemschikcursus Hengelo

In verband met de nog geldende regels van het RIVM inzake de Corona pandemie is het voor ons op dit moment niet mogelijk om alvast met de voorbereidingen en inschrijvingen voor de bloemschikcursus in Hengelo te starten.

Zodra de mogelijkheid bestaat dat de cursus die wordt gegeven door Mariska Overbeeke in het wijkcentrum Hengelose Es Uitslagsweg 47 te Hengelo door kan gaan zal dit op onze site vermeld worden.

Nieuwe opzet bloemschikcompetitie Gardenista!

De organisatie heeft voor de editie van het groene festival in 2021 een frisse wind laten waaien door de bloemschikcompetitie op Gardenista! We hebben goed geluisterd naar jullie tips en tops na de eerste editie in 2019 en wij zijn daarmee aan de slag gegaan. Het wordt meer ‘samen’ de uitdaging aangaan.|
Je krijgt van ons een gezellige verzorgde dag, waarbij je jouw bloemschik kwaliteiten kunt laten zien. Wij - het nieuwe bloemschikteam van Gardenista -  ontvangen jullie graag in de ochtend met koffie en wat lekkers.
Na het startsignaal kun je werken aan je eigen arrangement. Hier krijg je volop de tijd voor. Je staat met alle amateurs en studenten in de prachtige bloemschik tent. Een aantal professionals brengen maandagavond hun werkstukken al, maar er zijn er ook die juist gezellig op de dinsdag mee willen doen aan de competitie. Dat wordt dus hard werken en samen genieten.
Na een door ons verzorgde lunch is er ‘s middags een gezamenlijk programma. Je wordt geïnspireerd door een workshop en gaat met een nieuwe techniek aan de slag om een prachtige ‘Land art’-creatie te maken op het eiland van het prachtige landgoed. Zo wordt het óók nog een leerzame middag.
Na de workshop maakt een deskundige jury aan het einde van de dag alle winnaars bekend. Buiten de 1e t/m de 3e plaats worden ook brons, zilver en gouden certificaten uitgedeeld. Hierdoor krijgen nóg meer bloemschikkers waardering voor het prachtige werk wat zij maken!
Je weet dus meteen hoe je werk is beoordeeld, én of je zondag 26 september op het hoofdpodium in de finale staat!
Natuurlijk aangemoedigd door de andere bloemschikkers van Groei & Bloei en verder iedereen die van bloemschikken houdt!

Samen met jullie maken we er een prachtig festival van.

Wij hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op dinsdag 21 september! Aarzel niet en schrijf je in voor de Gardenista bloemschikcompetitie 2021.
Kijk ook op de website: https://gardenista.nl/deelnemen/competities/ of mail met vragen naar bloemschikken@gardenista.nl.

Zomeractie nieuwe leden!

Wat houdt de actie in?

Nieuwe leden ontvangen het juni-, juli/augustus- of september-nummer gratis van de afdeling, of het wordt nagezonden als jullie niet de mogelijkheid hebben om het tijdschrift zelf te geven.

Zij ontvangen tevens gratis de Metallo snoeizaag met houder. Deze wordt altijd nagezonden.

Voor de rest van het jaar 2021 betalen zij nog:

• met het juninummer (actie t/m 30 juni, betalen vanaf juli): € 27,95 in plaats van € 37,-; een korting van ruim € 9,-
  • met het juli/augustusnummer (18 ma1 juli t/m 18 augustus, betalen vanaf september): € 17,95 in plaats van € 29,-; een korting van ruim € 11,-
  • met het septembernummer (19 augustus t/m 15 september, betalen vanaf oktober): € 12,95 in plaats van € 22,-; een korting van ruim € 9,-

U kunt zicht voor deze actie inschrijven via het inschrijfformulier!

De Tuinen van Salland zijn weer open....

De Tuinen van Salland zijn weer open. Onderstaand treft u hun flyer van dit seizoen aan. Voor meer info kunt terecht op hun website.

Activiteiten Twentse afdelingen:
Almelo: Enschede: Haaksbergen / Berkelland: Oldenzaal