Hengelo e.o.
Flash Digitalis

Van de bestuurstafel

Bestuursperikelen
Eind 2020 hebben wij alle leden een mail gezonden over de bestuursproblemen van onze afdeling. Om het voortbestaan van onze afdeling te kunnen garanderen zijn wij al een hele tijd dringend op zoek naar een voorzitter, sectretaris, penningmeester, ledenadministrateur, bloemschikcoördinator en een redacteur. Ook onze activiteitencommissie kan uitgebreid worden met één of meer AC-leden. Op onze mail is helaas geen enkele reactie gekomen.
Momenteel kunnen wij door de heersende pandemie geen Algemene Ledenvergadering houden maar zodra dit weer mogelijk is zullen wij dit bestuursprobleem voorleggen aan onze leden hoe we dit probleem moeten oplossen want zonder een daadkrachtig bestuur kunnen wij geen activiteiten meer organiseren. Zie voor onze activiteiten etc. over 2020 ons jaarverslag op onze website.

Mocht iemand zich alsnog geroepen voelen om ons bestuur te komen versterken dan verzoeken wij u een mail te sturen naar info@hengelo.groei.nl

Voorjaarsactie nieuwe leden !

Wat houdt de actie in?
Nieuwe leden (aangemeld via bijgaand inschrijfformulier) ontvangen het maart-, april- of mei-nummer gratis en zij ontvangen tevens gratis de Felco 14 snoeischaar ter waarde van € 52,-. Deze wordt altijd nagezonden.

Voor de rest van het jaar 2021 betalen zij nog:

·         met het maartnummer (actie t/m 17 maart, betalen vanaf april): € 43,95 in plaats van € 59,-; een korting van ruim € 15,-

·         met het aprilnummer (18 maart t/m 21 april, betalen vanaf mei): € 38,95 in plaats van € 52,-; een korting van ruim € 13,-

·         met het meinummer (22 april t/m 19 mei, betalen vanaf juni): € 32,95 in plaats van € 44,-; een korting van ruim € 11,-

Als u zicht wilt opgeven en gebruik wilt maken van deze voorjaarsactie, vul dan bijgaande inschrijfformulier in!

Persbericht ZadenBieb

Binnenkort in Bibliotheek Hengelo en Hof van Twente; de ZadenBieb
De Natuur- en MilieuRaad biedt in april 2021 de ZadenBieb als maatschappelijk cadeau aan ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum. Het is een cadeau voor de inwoners van Hengelo en Hof
van Twente en de omringende gemeenten. De Natuur- en Milieuraad wil iedere inwoner van de gemeenten Hengelo en Hof van Twente laten kennismaken met het zelf zaaien en oogsten van
groente en bloemen. Wilt u het gehele persbericht lezen klik dan hier.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Ruiter van G&B Hengelo te bereiken onder telefoonnummer 074-2774461 of per mail ac1@hengelogroei.nl

Wanneer moet ik mijn klimroos snoeien?

Wanneer moet je je klimroos snoeien en waar knip je nu precies? Gerard van Buiten van de Botanische Tuinen Utrecht legt in deze video helder uit hoe je een klimroos snoeit, een goede basis maakt en hoe je hem mooi en gezond houdt. Kijk naar het filmpje van Groei & Bloei.

Landelijk zwerfvuil te lijf op zaterdag 20 maart

Op zaterdag 20 maart 2021 slaan we in Nederland de handen inéén tijdens de Landelijke Opschoondag. Op deze dag gaan overal in het land mensen de straat op om zwerfafval op te ruimen in de eigen wijk of buurt. Ook Hengelo doet mee! Vanwege corona is de actie veel individueler dan we willen. Maar meedoen blijft gelukkig heel eenvoudig. Een paar stevige schoenen, handschoenen en een afvalzakje. Zo maakt u van uw ommetje een opschoon-ommetje én draagt u een steentje bij aan een schone wijk. Als iedereen een uurtje zijn handen uit de mouwen steekt, is de buurt al snel een stuk schoner!

Als u de de gehele flyer over de landelijke opschoondag wilt lezen klik dan hier.

Activiteiten Twentse afdelingen:
Almelo: Enschede: Haaksbergen / Berkelland: Oldenzaal