Hengelo e.o.
bekijk online
Flash Digitalis

Van de bestuurstafel

Open Tuinen Weekend

Door bestuurlijke problemen is het dit jaar niet mogelijk om het Open Tuinen Weekend, van 19 juni t/m 20 juni a.s., te organiseren. Iedereen die bereid is zijn tuin open te stellen kan dit mededelen aan mevrouw Annie Ruiter via mailadres: ac1@hengelogroei.nl of per telefoon 074-2774461. Wij zullen er dan voor zorgen dat alle deelnemende tuineigenaren worden vermeld in een flash en op de website/FB. (Als dit mogelijk is i.v.m. de corona pandemie)

Lente van 2021!

Gildebor is begin december 2020 begonnen met het planten van bijna 200.000 bloembollen voor de gemeente Hengelo. De bloembollen zijn geplant door zowel eigen medewerkers van Gildebor, groenaannemers, mensen van het IVN en zelfs een groep jonge hoveniers in opleiding onder begeleiding van een leermeester van Gildebor. De bloembollen die toen met man en macht zijn geplant, staan deze weken volop in bloei. De lente is aangebroken!

De bloembollen, zogenaamde “Stinzenbollen”, zijn geplant in diverse grote bosplantsoenstroken, onder andere in het Weusthagpark, Vikkerhoekbos en diverse locaties in de Hasseler es en Slangenbeek. Deze bloembollen vermeerderen zichzelf door de jaren heen, en gaan op termijn grote tapijten met prachtige bloemen vormen. Mooi om te zien voor de burger, en goed voor insecten!

Vlinderstruik snoeien

De vlinderstruik bloeit in de zomer en trekt dan vele vlinders. Hij kan flink groot worden. Gelukkig kun je 'm flink snoeien. Doe dat in maart - april. Hij loopt gewoon weer uit en zal in de zomer opnieuw prachtig bloeien tot genot van vlinders en andere insecten! Kijk maar naar het filmpje.


Activiteiten Twentse afdelingen:
Almelo: Enschede: Haaksbergen / Berkelland: Oldenzaal