Hengelo e.o.
bekijk online
Flash Digitalis

De Bloemschik-inspiratiedag 2022

Beste allemaal,

Nadat we in november 2021 op het laatste moment de Bloemschik-inspiratiedagen hebben moeten afblazen, komt er nu, met de versoepelingen en de daling van de besmettingscijfers, een nieuwe kans. Op 26 maart wordt de dag georganiseerd in Aalsmeer en op 2 april in Den Bosch!

Het programma is voor het overgrote deel hetzelfde als wat in november was gepland (zie onder).

Maar om jullie extra te prikkelen hebben we een nieuwe uitdaging bedacht voor het themawerkstuk: Stapeldol op de lente. Het thema 'Lente' moet goed zichtbaar zijn in het werkstuk. Dit alles door de techniek 'Stapelen' zo origineel mogelijk uit te voeren. 

Heel veel succes!

Hieronder volgt nogmaals  het programma van de dag en de adressen van de locaties. Wij zien jullie aanmelding graag tegemoet.

Meld je aan via de mail: bloemschikken@groei.nl. Je kunt je aanmelden tot en met 20 maart voor Aalsmeer en tot en met 27 maart voor Den Bosch.

Graag ontvangen wij jullie als bloemschikcoördinatoren samen met je docenten op deze gezellige en inspirerende dag.

 

De Bloemschik-inspiratiedag 2022
Wij vragen jullie om ook zoveel mogelijk van jullie bloemschikdocenten mee te brengen. Naast het uitwisselen van nieuwe ideeën willen we graag ook deze docenten in het zonnetje zetten. We gaan er een bijzondere dag van maken!

De Groei & Bloei commissie Landelijke Coördinatie Bloemschikken (LCB) wil tijdens deze Bloemschik-inspiratiedag samen met jullie het bloemschikken opfrissen en tips en tops verzamelen zodat iedereen weer met veel energie verder kan gaan met zijn passie, het bloemschikken.

Dit alles zal plaatsvinden in een sfeervolle omgeving. We zijn te gast op een school waar ook docenten Bloem hun medewerking verlenen.

Deze geheel verzorgde dag wordt jullie aangeboden door de commissie LCB. Er zijn dit jaar dus geen eigen kosten aan verbonden.

Omdat wij door het uitnodigen van jullie docenten hopen op veel extra deelnemers, zijn er twee zaterdagen gepland, voor het noorden op 26 maart in Aalsmeer en voor het zuiden op 2 april in Den Bosch. Beide dagen vinden plaats in een locatie van het Yuverta mbo.

De verdeling tussen noord en zuid is niet vast; je kunt zelf kiezen naar welke locatie je wilt komen.

Het programma:

  • 10.00 uur: Welkom aan iedereen met koffie/thee en een korte toelichting over de rol van de commissie LCB.
  • 10.30 uur: Aan de slag met de bloemenweide. Hierbij inventariseren we wat er leeft rondom het bloemschikken, het invullen van de lessen en de inhoud ervan. Dit op een levendige en informele manier. Zo verzamelen we de belangrijkste thema’s waar we mee aan de slag gaan om de afdelingen en docenten zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.
  • 13.00 uur: Pauze met een lunch en tijd om met elkaar bij te praten.
  • 14.00 uur: Het bekijken van meegebrachte arrangementen aan de hand van een thema:

De docenten worden uitgenodigd een werkstuk mee te brengen dat ook in een cursus of workshop gemaakt kan worden.

Thema: Stapeldol op de lente (zie boven). Het werkstuk hoeft niet groot te zijn en de docent krijgt ook nog even tijd om het af te werken.

In een toelichting geeft de maker aan hoe het tot stand is gekomen en hoe het is uitgevoerd. Professionele docenten Bloem / bloemstylisten voorzien de stukken van feedback. Hierdoor leren we van en met elkaar!

  • 16.00 uur: Na deze praktijkronde is het tijd om samen gezellig af te ronden en vooruit te kijken onder het genot van een drankje.
  • 17.00 uur: Einde Bloemschik-inspiratiedag

De locaties:

26 maart 2022

Yuverta mbo
Linnaeuslaan 2
1431 JV Aalsmeer 

2 april 2022

Yuverta mbo
Vlijmenseweg 1A
5223 GW 's-Hertogenbosch 


Activiteiten Twentse afdelingen:
Almelo: Enschede-Losser: Berkelland/Haaksbergen: Oldenzaal