Hengelo e.o.
bekijk online
Flash Digitalis

Gardenista competitie bloemschikken 2022

meer dan een bloemschikkampioenschap!

Gardenista is het groenfestival in Nederland met aandacht voor duurzaamheid, ecologie, groenstyling, tuinen en cultuur. Het eerste festival in 2019 trok maar liefst 15.000 bezoekers, dus dat belooft wat voor de tweede editie in 2022.
De bloemschikcompetitie voor amateurs en studenten vindt plaats op woensdag 25 mei 2022. De bloemschikcompetitie voor professionals is op donderdag 26 mei 2022.
Het wordt niet alleen een competitie van bloemschikken, maar ook elkaar ontmoeten en creatieve inspiratie opdoen.
De amateurs en studenten worden op woensdagochtend 25 mei 2022 op historische buitenplaats ‘Den Alerdinck’ te Laag-Zuthem verwacht. Dit sfeervolle landgoed is vlakbij Zwolle.
Na een gezamenlijke opening maken de deelnemers ter plaatse hun arrangement op het tentoonstellingsterrein in een grote open tent. Ze krijgen 2½ uur de tijd om een groots bloemwerk te maken.

Voor de inwendige mens zal goed gezorgd worden in de vorm van drinken en lunchpakket. In de middag is er tijd om het festival te bezoeken. De jury gaat dan aan de slag en rond 16:00 uur zal de dag worden afgesloten met het bekend maken van de uitslagen. De eerste drie uit elke categorie worden uitgenodigd voor de finale. Alle arrangementen zijn te bezichtigen ten tijden van het festival.

Op zondag 29 mei vinden de finales van studenten, amateurs en professionals plaats. De eerste drie, uit elke categorie strijden op het podium onder toeziend oog van de vakjury en publiek voor de eindzege. Pas dan weten we welke amateur, student en professional zich de Bloemstylisten van Gardenista 2022 mogen noemen. Zij krijgen een paginagroot artikel in het blad Groei & Bloei, waarin zij hun vakmanschap en creativiteit mogen tonen!

Wij nodigen je van harte uit om samen met ons het bloemschikken tijdens het festival tot een groot bloemrijk succes te maken.

Aanmelden kan via de website van Gardenista www.gardenista.nl/bloemschikken
Heb je nog vragen mail dan naar: bloemschikken@gardenista.nl 

Voor nadere informatie zie ook de flyer


Activiteiten Twentse afdelingen:
Almelo: Enschede: Haaksbergen / Berkelland: Oldenzaal