Hengelo e.o.
bekijk online
Flash Digitalis

Jaarvergadering G&B Hengelo e.o.

Eerder aangekondigde jaarvergaderingen konden wegens de Corona maatregelen niet doorgaan, maar nu  houden wij op woensdagavond, 30 maart a.s. om 19.30 uur onze Jaarvergadering.
Alle leden die hun emailadres hebben doorgegeven aan de ledenadministratie van Groei & Bloei, zullen persoonlijk een uitnodiging ontvangen plus de agenda.

Let op! In tegenstelling tot andere jaren vindt deze plaats in:
Wijkcentrum Hengelose Es
Uitslagweg 47
7556 LN Hengelo

Nu alle coronamaatregelen bijna voorbij zijn kunnen we eindelijk, na een hele lange tijd, weer lezingen en activiteiten organiseren. Daarom willen wij u attenderen op ons eerstvolgende lezing op 17 maart a.s. van Brian Kabbes over Nieuwe vaste planten. Brian is al eerder bij ons geweest en we zijn blij dat we hem weer hebben kunnen contracteren. Aanvang lezing: 20.00 uur (zie onze Agenda voor meer activiteiten)

Op zoek naar de wilde narcis......

In het maart nummer van ons magzine G&B stond een heel interessant artikel over de "Wilde Narcis". Een bekend lid van onze vereniging vroeg ons dit artikel ook kenbaar te maken aan niet leden en andere belangstellenden.

Kloosternarcissen

Het verhaal gaat dat in het jaar 1227 de bisschop van Utrecht ten strijde trekt tegen de Drenten, die worden aangevoerd door Rudolf van Coevorden. De bisschop verliest daarbij het leven, evenals veel van zijn krijgsmakkers die het moeras in worden gelokt.
De bisschop die hem opvolgt laat het er niet bij zitten en trekt opnieuw te strijde tegen Rudolf van Coevorden. Deze keer wint de bisschop en hij draagt de Drenten op een klooster te stichten in het moerassige gebied tussen Coevorden en Schoonebeek. Vanuit Ter Apel worden de monniken gestuurd als kwartiermakers.
Zij beginnen met het bouwen van een klooster en het verbeteren van de afwatering van het moeras. Geheel droog wordt het niet en laat dat nou net een ideale situatie zijn voor de wilde narcis.
De bewoners van het gebied ontdekken deze mooie gele tielozen en nemen de bollen mee naar hun eigen erven. En het klooter? Omdat het zo nat is, blijven de monniken niet lang. In Schoonebeek blijft alleen het Kloosterbosje over waar werkgroep De Wilde Narcis nu de bollen opnieuw plant. Meer indormatie over de wilde narcis en het provinciale project Drentse Poosbloem vind je op www. lbdrente.nl.

Landelijke opschoondag

Gezamenlijk zwerfvuil te lijf op zaterdag 19 maart a.s.

Ieder jaar organiseert Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag. Een mooie gelegenheid om samen de strijd aan te gaan tegen zwerfafval. Op zaterdag 19 maart 2022 is het weer zover. Op deze dag worden overal in Hengelo de handen uit de mouwen gestoken. Gezamenlijk op zoek naar verloren mondkapjes, lege blikjes óf rondslingerend plastic.

Meedoen? ga dan naar de website van de gemeente Hengelo.


Activiteiten Twentse afdelingen:
Almelo: Enschede-Losser: Berkelland/Haaksbergen: Oldenzaal