Hengelo e.o.
bekijk online
Flash Digitalis

Lezing "eetbare siertuin" door Vera Greutink 23 april j.l.

Voor een volle zaal met meer dag 60 deelnemers heeft Vera Greutink van Tuinsmakelijk.nl de principes van permacultuur uitgelegd. Door veel voorbeelden laat Vera zien hoe ook in een kleinere tuin alle lage benut kunnen worden voor eetbare planten. In werkgroepen zijn door de deelnemers Twentse polyculturen bedacht en op tekening gezet. We kijken terug op een zeer geslaagde middag. Dit is de eerste keer waarbij de vier Groei & Bloei verenigingen Groei & Bloei Almelo e.o., Groei & Bloei Oldenzaal e.o. Groei & Bloei Enschede-Losser en Hengelo samen een activiteit aanboden. Wij denken dat we dit zeker gaan herhalen.

Word vrijwilliger en werk mee aan het festival Gardenista !

Na een prachtig bloem- en tuinfestival in 2019 strijkt Gardenista in 2022 neer op de historische buitenplaats Den Alerdinck (tussen Zwolle en Raalte) van 25 tot en met 29 mei. De eerste editie was mede dankzij de inzet van meer dan 100 festivalvrijwilligers een groot succes. Om er ook dit jaar een onvergetelijk festival van te maken is Gardenista op zoek naar festivalvrijwilligers. Jij kunt je nu weer aanmelden om te helpen bij dit unieke groene festival.

Voor verdere info klik op nevenstaande link: GARDENISTA

Wereldtuinbouw­tentoonstelling Floriade

In Almere geniet je van 14 april t/m 9 oktober 2022 een half jaar lang van groen op Floriade Expo 2022. Je ontdekt groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. En je geniet van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Duik in het thema ‘Growing Green Cities’ en maak kennis met ontwikkelingen op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie. Floriade vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats. Mis het niet!

Zie voor meer informatie de website van de floriade.


Activiteiten Twentse afdelingen:
Almelo: Enschede-Losser: Berkelland/Haaksbergen: Oldenzaal