Hengelo e.o.
bekijk online
Flash Digitalis

Avondbezoek a/d rozentuin van fam. Droste

Op 15 juni a.s. organiseerd G&B Hengelo een avondbezoek aan de rozentuin van de Hennie en Mieke Droste in het centrum van Oldenzaal, aanvang 19.00 uur. Voor meer info en aanmelding zie de Agenda op onze website.

Open Tuin van Hilco ter Heide

Eén van onze leden, Hilco ter Heide, houd Open Tuin op 2 en 3 juli a.s. van 10.00 tot 17.00 uur. Zijn adres is: Horstweg 32, 7555 VT Hengelo.

De totale oppervlakte van de tuin is 2500 m en ligt rondom het Rietveldhuis. De voortuin is aangepast aan de strakke vormen van het huis en heeft uitsluitend de bloemkleur wit, e.e.a. heeft te maken met de witte interieurkleur van de woonkamer, die via een overdekt terras naadloos aansluit bij de tuin. De rechthoekige vijver van 5 bij 20 m sluit kops aan op het terras. De borders in de achtertuin zijn meerkleurig, van lichtroze tot paars/blauw. De waterlelies in de vijver aldaar zijn ook meerkleurig. Er is een kikker/salamanderpoel die omzoomd is door een paarsblauwe border met pastelgele tinten. In de tuin bevinden zich drie monumentale eiken. De moeite waard is zeker ook de oude liriodendron. Ontdek zelf meer en stel vragen.

Busexcursie Achterhoek op zaterdag 2 juli a.s.

De afdeling Enschede-Losser van Groei & Bloei organiseert op zaterdag 2 juli a.s. een busexcursie voor tuinbezoek in de omgeving van de Achterhoek. Deze excursie is ook opengesteld voor andere afdelingen. Voor informatie en opgaven ga naar hun site.

Workshop: Een levende tuin maak je zelf!

Wil jij ook graag een tuin met meer kleur en meer leven?
Doe dan mee aan de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ van IVN Natuureducatie, Vogelbescherming en KNNV Vereniging voor Veldbiologie.

Waar en wanneer :
woensdag 15 juni a.s., 19.30 uur, De Stakenboer, Burgemeester Wallerstraat 115 te Oldenzaal.

Informatie en aanmelden voor deze workshop ga naar de site van IVN Natuureduccatie Oldenzaal-Losser e.o.


Activiteiten Twentse afdelingen:
Almelo: Enschede-Losser: Berkelland/Haaksbergen: Oldenzaal