Hengelo e.o.
bekijk online
Flash Digitalis (28-06-22)

Middagbezoek aan het Voedselbos in Beckum

Op woensdag 13 juli a.s. organiseert G&B Hengelo e.o. een middagbezoek aan het Voedselbos te Beckum.

Martijn Aalbrechts vertelt tijdens onze wandeling van alles uit over het voedselbos. Waarom een voedselbos? Wat voor soorten voedsel kun je oogsten? Hoeveel werk is het? Waarom zijn er in dit voedselbos zeven verschillende lagen? Daarnaast zal de vergelijking met een natuurlijk bos en het verschil met een moestuin en siertuinen aan de orde komen. Hoe staat het met de discussie over exoten in een voedselbos? Kortom, er komen genoeg onderwerpen aan de orde. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen. Voor nadere informatie zie zijn website.

Locatie:
Voedselbos Beckum
Ganzendijk 7
7554 PS Hengelo
Aanvang: 14.00 uur

Aanmelden voor 12 juli via ons inschrijfformulier of telefonisch bij Marijke Relker tel. 0624613860

Dagexcursie naar De Floriade in Almere

Aanstaande zondag 3 juli a.s. gaat G&B Oldenzaal naar De Floriade in Almere. Eén keer in de tien jaar wordt deze wereldtuinbouwtentoonstelling gehouden. In 2012 waren we er ook bij, toen werd de Floriade gehouden in Venlo. Dit jaar dus in Almere van 14 april t/m 9 oktober. We laten ons dit keer gezellig vervoeren met een 30-persoons touringcar.

Op de Floriade ontdekken we oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Ook onze eigen Nederlandse tuinbouw is aanwezig, hier kun je genieten van groente, fruit, planten, bloemen en slimme innovaties. Er is o.a. gevarieerde en verrassende kunst en cultuur in het Floriade-park, maar ook een dobberend bos bestaande uit 20 zeeboeien met Hollandse iepen, een EcoDemoHuis, een spiraalvormige stadstuin Wilde Weelde. Ook kun je kennis maken met het Huis van de Toekomst. Middels een kabelbaan met een lengte van 850 meter kun je genieten vanaf 35 meter hoogte van een prachtig uitzicht. Kortom, teveel om op te noemen, gewoon genieten van het groene leven. Dat op dit 10-jaarlijkse evenement zo’n 2 miljoen bezoekers van over de hele wereld naar toe komen, zegt genoeg. Dat wil je als Groei & Bloei-lid toch niet missen? Ga je ook mee? Voor een eerste indruk, kijk alvast op www.floriade.com

Verzamel- en vertrekpunt: carpoolplaats t.o. Mac Donalds aan de Enschedesestraat in Oldenzaal

Tijden: vertrek om 08.00 uur; terug in Oldenzaal om 19.00 uur

Kosten: Groei & Bloei-leden betalen € 30,- p.p. (dit is incl. busvervoer/koffie met lekkers in de bus op de heenweg/entreeticket Floriade/enkeltje kabelbaan/consumptie in de bus op de terugweg) Er zijn nog 11 plaatsen vrij !!!!

Let op: U dient zelf een lunchpakket mee te nemen!

Opgave: deelname is alléén mogelijk door zich nog snel op te geven tot uiterlijk vrijdag 1 juli a.s. bij Gerard Eppink: 06.20480530 of per mail op: eppinkgerard@gmail.com

Tuinbezoek van Fokje en Joke te Glanerbrug

Zaterdag 9 en zondag 10 juli 2022 gaan in Glanerbrug de tuinen van Fokje en Joke weer open.

Het zijn tuinen van echte liefhebbers die graag tuinieren en hun hobby met andere liefhebbers delen.

Ieder tuiniert op z ‘n eigen manier maar met passie!

Uiteraard is de entree gratis.

De openingstijden zijn van ‘s morgens 10.00 uur tot ‘s middags 16.00 uur.

Adressen:

Tuin Fokje van Veen
Sonatestraat 18
7554 XB Glanerbrug

Tuin van Joke van Lier
Marco Polostraat 38
7532 CL Glanerbrug


Activiteiten Twentse afdelingen:
Almelo: Enschede-Losser: Berkelland/Haaksbergen: Oldenzaal