Hengelo e.o.
bekijk online
Flash Digitalis

Herfstworkshop bloemschikken in Haaksbergen

"De tuin van het nieuwe klimaat" door Margareth Hop

Op maandagavond 19 september a.s. houdt  Margareth Hop een lezing: "De tuin van het nieuwe klimaat".

Margareth is opgeleid als plantenveredelaar aan de universiteit van Wageningen en werkte jarenlang bij het praktijkonderzoek van Wageningen UR (PPO) aan boomkwekerijgewassen.

Zij veredelt nieuwe cultivars en doet al 30 jaar onderzoek naar de eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van bomen, heesters en vaste planten. Margareth is een expert op het gebied van de functionele eigenschappen van planten, waaronder zouttolerantie en geschiktheid voor natte locaties. Bekende publicaties van haar zijn de brochures die ze maakte voor PPH over onderhoudsvriendelijke vaste planten en dak- en gevelgroen. Ook schreef zij meer dan 180 rapporten en artikelen voor vakbladen, wetenschappelijke tijdschriften en publieksbladen.

De lezing begint om 20:00 uur in wijkscentrum Hengelose Es, Uitslagweg 47, 7556 LN Hengelo. Wij hopen op een grote opkomst!

Kom naar de Nationale Groendag 27 september

Gemeente Almere, Floriade Expo 2022, provincie Flevoland en Stichting Steenbreek nodigen je graag uit voor de Nationale Groendag 2022. Hoe houd je in de toekomst een stad leefbaar als het gaat om stedelijke ontwikkeling op macro niveau? Hoe betrek je op micro niveau bewoners bij het vergroenen van straat en tuin? Deze en meer inspirerende en actuele thema’s komen aan de orde bij de Nationale Groendag, georganiseerd op het Floriade park, oase van groen en innovatie.

Voor nadere informatie zie hun website.


Activiteiten Twentse afdelingen:
Almelo: Enschede-Losser: Berkelland/Haaksbergen: Oldenzaal