Hengelo e.o.
bekijk online
Flash Digitalis

Graag uw aandacht voor de volgende interessante agendapunten, u bent van harte uitgenodigd.

Lezing "De geschiedenis van de tuin" door Els de Weijer

Lezing: door Els de Weijer over de geschiedenis van de tuin op donderdag 17 november a.s. om 20:00 uur in Wijkcentrum Hengelose Es Uitslagweg 47 Hengelo.

Over Els:

Mijn werk is mijn hobby. Of andersom. Zelfs tijdens vakantie’s vind ik niets leuker dan tuinen bezoeken. Inmiddels heb ik veel mooie, oude en bijzondere tuinen in Europa gezien en gefotografeerd.
Van de foto’s die ik op mijn reizen heb gemaakt en met de kennis die ik tijdens mijn opleiding kreeg bij het vak kunstgeschiedenis heb ik deze lezing samengesteld.

Tijdens deze lezing neem ik u mee op een reis door de tijd. Hoe ontstonden eeuwen gelden de eerste tuinen, welke planten gebruikte men en hoe ontwikkelde de tuinarchitectuur zich. We beginnen in de oudheid, bespreken de Romeinse tuin, zien foto’s van het prachtige Alhambra, bezoeken tuinen uit de renaissance in Italië en baroktuinen in Frankrijk en nog veel meer. Ik laat zien hoe maatschappij, politiek, kunst en tuinarchitectuur in de loop der eeuwen met elkaar verweven zijn.

We eindigen bij een hedendaagse kunstenaar die al deze elementen in zijn werk terug laat komen.

De lezing duurt anderhalf uur.

Aanvang lezing: 20.00 uur.

Kerstdemonstratie door Ben Clevers

Kerstdemonstratie verzorgt door Ben Clevers op woensdag 7 december 20:00 uur

Wijkcentrum Hengelose Es Uitslagweg 47 Hengelo
Let op de datum. Woensdag 7 december
Ben Clevers zal voor onze afdeling de Kerstdemonstratie verzorgen. De eerdere aankondiging van donderdag 8 december, (door Mariska) komt te vervallen.
Hij verzorgde voor meerdere Groei en Bloei afdelingen o.a. Enschede eerder een kerstdemonstraties,Na het arrangeren van de stukken worden deze verloot. Lootjes zijn ter plekke te verkrijgen.

De entree voor de avond is voor leden 5 euro en niet leden 10 euro.

Een kopje koffie of thee met wat lekkers wordt U aangeboden bij binnen komst.

Over Ben Clevers

      

" Het is belangrijk dat je de producten waarmee je werkt goed kent "

Ik ben geboren in Nijmegen ( 1958 ) en volgde achtereenvolgens de Lagere Tuinbouwschool, de Middelbare Tuinbouwschool, Vakschool Bloemsierkunst en de Meesterbinder opleiding, waar ik mij specialiseerde in het vak van bloemenarrangeur. Cursussen mandvlechten, pottenbakken, glasblazen, etaleren, binnenhuisarchitectuur en A.G.F. Presentaties waren voor mij een aanvulling op mijn vakkennis als bloemist arrangeur. De periode als eigenaar van een bloemenwinkel in Bergen op Zoom heeft voor mij de basis gelegd voor het internationale arrangeur en decorateurschap.

" Duwen tegen de grenzen van het bekende "

Ik heb als het om producten gaat een lichte voorkeur voor exotische bloemen en planten. Als het kleuren betreft, is groen veruit favoriet. Een uitgesproken voorkeur heb ik voor vernieuwing. Ik ben een nieuwsgierig arrangeur en een veeleter. Elke stijl heeft zijn charme en voor geen enkele stijl sluit ik mij af. Ik wil de stijlen leren en ze op anderen kunnen overbrengen. Trends pak ik snel op. Met elke stijl en met alle producten kun je in principe leuk, mooi, betaalbaar en verkoopbaar werk maken.

Sfeerdagen op De Roode Hoeve – Nijbroek (bij Twello)

De Roode Hoeve in Nijbroek is weer in kersttooi gehuld!

Op deze monumentale IJsselhoeve worden traditiegetrouw in november en december bijzondere sfeerdagen georganiseerd. Staan zomers de prachtige tuinen in het middelpunt, tijdens deze sfeerdagen kunt u juist genieten van gezelligheid en warmte binnenshuis.
Voor meer info zie de flyer.


Activiteiten Twentse afdelingen:
Almelo: Enschede-Losser: Berkelland/Haaksbergen: Oldenzaal