Hengelo e.o.
bekijk online
Flash Digitalis

Najaarsruilbeurs bij Fahner te Deurningen

Op zaterdag 7 oktober vond weer onze najaars plantjes ruilbeurs, die wij organiseren in het voorjaar en najaar, plaats. Dat betekende dat leden van Groei & Bloei vooraf hun tuin doorstruinen en op zoek gaan naar wat kan ik meenemen naar de ruilbeurs. Deze planten worden dan in potjes/potten geplant en er wordt voorzien van de juiste plantennaam. Deze kunnen dan worden geruild voor andere planten waarin interesse is.

 

Thema avond NMRH op 12 oktober 20.00 bibliotheek Hengelo

De Natuur- en Milieuraad Hengelo organiseert donderdag 12 oktober in de bibliotheek te Hengelo een themaavond over "eetbaar groen".

Marian Rupert heeft zich als inwoner van Hengelo al vele jaren ingespannen voor  het vergroenen van de stedelijke omgeving. Speciale aandacht heeft zij voor de aanwezigheid van “eetbaar groen” in de stad.

Vanavond neemt ze u mee in haar dromen  over een groene stad en speciaal een groen Hengelo. ‘We zijn lang gewend geweest om de natuur naar onze hand te zetten. Dat gaat ten koste van de natuur en keert zich ook tegen ons mensen.  Wij zijn een onderdeel van de natuur.

Hoe kan het anders, hoe kunnen we de leefomgeving van planten en dieren versterken en vergroten, ook in de stad.

Na de inleiding van Marian wil zij en de Natuur- en Milieuraad Hengelo met de aanwezigen dromen en ideeën verzamelen over hoe we samen de Hengelose wijken groener kunnen  maken.


Activiteiten Twentse afdelingen:
Almelo: Enschede-Losser: Berkelland/Haaksbergen: Oldenzaal