Hengelo e.o.
bekijk online
(FLITS) Flash Digitalis

Graag uw aandacht voor ons onderstaand busreisje naar Amersfoort.

Op woensdag 24 mei a.s. houden wij ons jaarlijks busreisje. Dit keer gaan wij tuinen bezoeken rond Amersfoort.

Wilt u zich zo snel mogelijk opgeven want er zijn nog een paar plaatsen vrij...............

Aanmelden via aanmeldingsformulier vóór 10 mei of via Ieteke Bloem, email: ac3(at)hengelogroei.nl

Busreis "Rondje Amersfoort"

Het kan eindelijk weer, ons jaarlijkse busreisje. Dit keer gaan we naar de omgeving van Amersfoort, waar we twee tuinen en een kwekerij bezoeken.

We beginnen bij de Sint Hubertushof in Leusden, de tuin van  Anja van Heeswijk en haar man Mart, waar we met een kopje koffie/thee en iets lekkers worden ontvangen. Anja vertelt over de tuin en geeft een rondleiding. Deze tuin ligt in de rand van het bosrijke landgoed Den Treek-Henschoten en sinds 1997 ontwikkelen Anja en Mart de 5000 m² op organische wijze. Het eigen ontwerp is gebaseerd op de al bestaande structuurelementen zoals een oude rododendronwal in combinatie met beukenhagen als erfafscheiding, een oude solitaire eik en een natuurlijke sloot die kronkelt door de bloementuin.  De tuin heeft meerdere  tuinkamers en borders met voornamelijk vaste planten en siergrassen. Zo is de bestaande tuin omgetoverd tot een waar juweeltje. Na de lunch vertrekken we naar de tuin van de familie Van Schelven.

De Tuin Van Schelven in Terschuur is een landschapstuin, landelijk gelegen, aangelegd in 2005 rond een rietgedekt huis. Ook hier beginnen we met koffie/thee en iets erbij. Het ontwerp van de tuin bestaat uit rechte lijnen en vlakken. De borders zijn zorgvuldig opgebouwd. Verder is er een groot terras met rozen en een zonnewijzer, grenzend aan een gazon dat wordt afgesloten door een natuurlijk gebogen vijver met een treurwilg en uitzicht over de weilanden. De tuin heeft ook een gemengd bosje, een kleine boomgaard en een kruidenbloementuintje, dit alles te midden van weilanden.

Dicht bij de tuin Van Schelven ligt de kwekerij Klein Hof. Dit is ons laatste bezoek van vandaag.

Kwekerij Klein Hof is een ecologische vaste planten kwekerij met prachtige borders. Albert van Hoogen kweekt hier een mooi assortiment vaste planten met een natuurlijk karakter. Vanuit de moerbedden, die worden bemest met biologische compost, waar champignons op zijn geteeld, worden de planten gescheurd of gestekt en opgepot in biologische potgrond. Hierin wordt geen kokos gebruikt en een zeer beperkte hoeveelheid veen. Er worden geen bestrijdingsmiddelen, groeihormonen of kunstmest gebruikt. De kwekerij is een bezoek zeker waard!

Meer info:
Vertrek 9.00 uur bij Van der Valk Hengelo
Verwachte aankomst Sint Hubertushof: 10.30 uur. Vertrek na lunch, ca. 13.30 uur
Aankomst Tuin van Schelven ca. 14.00 uur
Aansluitend bezoek kwekerij Klein Hof
Verwachte aankomst Van der Valk ca. 17.30 uur

Kosten: voor € 25,-- p.p, voor niet-leden € 30,-- p.p. incl. rondleiding en lunch bij de Sint Hubertushof, opgave vegetarisch.
Aanmelden via aanmeldingsformulier vóór 10 mei of via Ieteke Bloem, email: ac3(at)hengelogroei.nl

Betaling bij de penningmeester van Groei en Bloei, rekeningnummer IBAN: NL72INGB0008071549 tnv KMTP/Groei & Bloei. Inschrijving is geldig na betaling van de kosten.


Activiteiten Twentse afdelingen:
Almelo: Enschede-Losser: Berkelland/Haaksbergen: Oldenzaal