Hengelo e.o.

Welkom bij Groei & Bloei
Hengelo e.o.

Uitgelicht

Open Tuinen

Het Open Tuinen Weekend is altijd ons jaarlijkse hoogtepunt waarin tuineigenaren u laten kennis maken met hun creatie en u…

Meer

Bloemschikken

Om de bloemschikcursussen weer te kunnen organiseren zijn we op zoek naar een nieuwe coördinator. Bent of kent u iemand die…

Meer

Groene tafel

Op initiatief van de Gemeente Hengelo is april 2014 een overlegorgaan “De Groene Tafel” opgericht. Dit overleg komt ca. 3x…

Meer

Welkom op de site van Groei & Bloei Hengelo e.o.

Het bestuur en de activiteiten commissie van G&B Hengelo e.o. organiseren lezingen, open tuinen dagen, excursies, workshops, bloemschikken, plantenruilbeurzen en tuinfairs. Lid wordenAls lid heeft u ook diverse financiële voordelenwaardoor u de abonnee kosten grotendeels kunt terugverdienen. Voor een abonnement op onze nieuwsbrief Flash Digitalis en voor een abonnement op de landelijke nieuwsbrief klik op het betreffende item. Voor een korte film over onze activiteiten  klik dan op het betreffende item.

NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS

Belangrijke informatie van onze vereniging:

(zie ook onze  Agenda)


Tuinbezoek omgeving Achterhoek!

De afdeling Enschede-Losser van Groei & Bloei organiseert op zaterdag 2 juli a.s. een busexcursie voor tuinbezoek in de omgeving van de Achterhoek. Deze excursie is ook opengesteld voor andere afdelingen. Voor informatie en opgaven ga naar hun site.


Tuinreis naar Normandië

De afdeling Salland van Groei & Bloei organiseert een 4-daagse tuinreis naar Normandië. Deze zal plaatsvinden van donderdag 23 juni t/m zondag 26 juni a.s. U kunt zich nog inschrijven. Voor aanmelding en informatie zie hun website.


Word vrijwilliger en werk mee aan het festival Gardenista !

Na een prachtig bloem- en tuinfestival in 2019 strijkt Gardenista in 2022 neer op de historische buitenplaats Den Alerdinck (tussen Zwolle en Raalte) van 25 tot en met 29 mei. De eerste editie was mede dankzij de inzet van meer dan 100 festivalvrijwilligers een groot succes. Om er ook dit jaar een onvergetelijk festival van te maken is Gardenista op zoek naar festivalvrijwilligers. Jij kunt je nu weer aanmelden om te helpen bij dit unieke groene festival.

Voor verdere info klik op nevenstaande link: GARDENISTA


Gardenista competitie bloemschikken 2022

Gardenista is het groenfestival in Nederland met aandacht voor duurzaamheid, ecologie, groenstyling, tuinen en cultuur. Het eerste festival in 2019 trok maar liefst 15.000 bezoekers, dus dat belooft wat voor de tweede editie in 2022. De bloemschikcompetitie voor amateurs en studenten vindt plaats op woensdag 25 mei 2022. De bloemschikcompetitie voor professionals is op donderdag 26 mei 2022. Op zondag 29 mei vinden de finales van studenten, amateurs en professionals plaats. De eerste drie, uit elke categorie strijden op het podium onder toeziend oog van de vakjury en publiek voor de eindzege. Pas dan weten we welke amateur, student en professional zich de Bloemstylisten van Gardenista 2022 mogen noemen. Zij krijgen een paginagroot artikel in het blad Groei & Bloei, waarin zij hun vakmanschap en creativiteit mogen tonen! Nadere informatie zie de  flyer.

Aanmelden kan via de website van Gardenista www.gardenista.nl/bloemschikken
Heb je nog vragen mail dan naar: bloemschikken(at)gardenista.nl 


Activiteiten Twentse afdelingen:
Almelo: Enschede-Losser: Berkelland/Haaksbergen: Oldenzaal

Tuinlog

20 May

Veris-lente

2022 week 20: Regen

19 May

Harry Hakvoort

Clematis in de knop

Meer

Agenda

14 Apr

Floriade 2022

Wereldtuinbouw­tentoonstelling Floriade In Almere…

25 May

Gardenista 2022

Gardenista is het groenfestival dat staat voor…

Meer